Over ons

Phoenix meubelmakerij is een kleinschalige meubelmakerij en houtwerkplaats. Hier worden op ambachtelijke en creatieve wijze allerlei meubels en overige houtproducten gemaakt.

P1050544

Meubelmakerij

Phoenix Meubelmakerij is een bedrijf van Leo van der Westen, meubelmaker en houtbewerker.

In de heerlijke en lichte werkplaats worden met veel plezier allerlei producten gemaakt. Tussen de geuren en kleuren van het hout werken we aan de meubels, zoals keukens, interieurs en andere toepassingen. Hierbij gebruiken we diverse massieve houtsoorten zoals eik, essen, esdoorn, kersen, beuken, iepen, etc. Vaak komt het hout met bast en al binnen in de werkplaats. Vandaar uit wordt dan geschaafd, gezaagd, geschuurd en afgewerkt. Het is een uitdaging om met creativiteit en vormgeving het product uit te werken tot een mooi resultaat.

Dagbesteding

Phoenix meubelmakerij maakt als sociaal-therapeutische houtwerkplaats onderdeel uit van het woonzorgproject Woonerf Luscinia. De werkplaats is intussen verhuisd naar de Lankhorsterstraat 21 te Hengelo (Gld). In 2016 starten we hier de dagbesteding op voor bewoners en dagbesteders. Mensen met een beperking vinden hier een zinvolle werkplek en worden begeleid in hun verdere ontwikkeling. Voor meer informatie over Woonerf Luscinia: zie www.woonerf-luscinia.nl

Produkten

Op bescheiden schaal zullen we vanaf 2016 ook weer nieuwe opdrachten aannemen, mits goed passend binnen de andere activiteiten en werkzaamheden. Voor meer informatie: zie contactpagina.